2015-11-28

 

Följ Thomas i Supercardebuten i Argentina!

I helgen gör Thomas sin Supercardebut i P-G Anderssons bil tillsammans med Marklund Motorsport.
Du kan följa hans framfart, heat för heat på http://www.pgandersson.se.2015-11-09
Jag är mycket glad att få berätta att jag kommer få köra sista VM deltävlingen med Supercar i Argentina för Marklund Motorsport den 28-29 november! Detta är otroligt stort för mig och har varit en dröm länge.
Vi var i Höljes och testade ihop med Marklund Motorsport onsdagen den 4 november och det var en otrolig härlig känsla att få köra Supercar! Var mest för att få känna lite på hur allt var, men för varje varv jag körde så gick det bara snabbare och snabbare! Ser så mycket fram emot detta, det kommer att bli HÄFTIGT!
Tack så mycket till Marklund Motorsport och PG Andersson som gav mig den här chansen!

 

 

2015-10-19

 

En super bra helg som tyvärr tog slut i Semifinalen!

 

Jag och teamet var snabbast hela helgen förutom ett heat då jag fick punktering. Jag vann 3 av 4 heat och var snabbast på både torrt och regn. Men i semifinalen så tog det tyvärr stopp förtidigt. Var väldigt dålig sikt och tyvärr så blev jag en smäll på av en annan bil i mitt högra bakhjul som gjorde att jag knäckte navet och drivaxeln gick sönder. Mycket tråkigt, men sånt som händer. Eftersom jag inte kom till någon final så tappade jag 2a platsen i mästerskapet och åkte ner på en 3e plats totalt istället.
Tack så mycket till hela den härliga hejarklacken som var med ner till Italien, ni är fantastiska!!

Men nu när allt lagt sig lite, så är jag grymt nöjd med den här säsongen. Att sluta som 3a i mästerskapet med en mindre tävling körd än de andra och min första säsong känns helt otroligt!

Nu är det bara att jobba vidare inför nästa säsong och hoppas på att vi kan klara få ihop något intressant!

Måste få tacka alla sponsorer, mekaniker, supportrar och inte minst familj och vänner som är med och stöttar mig. Hade aldrig varit i närheten att klara detta utan er!!

 

 

 2015-10-05

 

Upp till 2a plats totalt i RX Lites Cup!

 

I helgen så var teamet i Turkiet och körde den näst sista tävlingen för i år. Detta var en helg där allt funkade helt perfekt! Jag hade bästa tid i tre av fyra omgångar, och en tredje tid. Detta gav mig bästa startspår i semifinalen. Där hade vi riktigt bra fart och ledde ifrån start till mål. I finalen skulle det visa sig att bli en jämn drabbning mellan mig och Kevin Hansen. Jag tog starten och körde det jag klarade ända till sista varvet då jag gick in i alternativspåret. Utifrån alternativet så klarade jag precis komma före Hansen och höll det sedan in i mål. En fantastisk seger som gjorde att jag tog maximalt med poäng i cupen och klättrade upp till 2a plats i sammandraget!
Tack till alla sponsorer, mekaniker och alla som är med och stöttar mig! Skulle inte klarat detta utan er!

 

 

 

2015-09-20

 

Tredje raka VM segern i Barcelona!

 

 

 

 

I Barcelona i helgen stämde allt! Det har varit en helt otrolig helg där verkligen allt har gått min väg. Banan passade mig perfekt, bilen funkade klockrent och allt flöt bara på. Jag vann all mina fyra heat och hade tre bästatider och en andra tid. Hade tack vare detta första startspåret i semifinalen. Klarade där ta starten och vinna min semifinal. Men i semifinalerna så var det väldigt tajt och vi var fyra stycken förare inom 1,5 sekund om man ser till tiderna. Det var i finalen det verkligen gällde och de klarade jag också visa. Jag tog starten och drog ifrån för varje varv som gick och krossade till slut mållinjen som vinnare av RX Lites i Barcelona! Tog tack vare detta med mig full pott från tävloingen i Barcelona, vilket gör att jag nu fortfarande ligger på en tredje plats i sammandraget, men nu endast 15 och 6 poäng bakom ettan och tvån i cupen. Nu återstår två tävlingar som går i Turkiet och Italien. Det finns hela 60 poäng att köra om, så ingenting är avgjort än. Vi i teamet är laddade och ska göra allt vi kan i de sista två deltävlingarna!

 

 

2015-09-12

 

En andraplats på Solvalla!

 

I helgen var vi i självaste huvudstaden och körde SM i Rallycross. Detta gjorde vi Solvalla, där det vanligtvis brukar vara lite andra hästkrafter, nämligen trav. Men i helgen så har de asfalterat hela travbanan och gjort några grusslingor som vi körde på. Det kördes både Rallycross och STCC på Solvalla denna helgen. Vi hade mycket bra fart under hela helgen och låg som nummer 2, när vi kört våra kvalomgångar. Men sen i semifinalen så började det regna. Jag var mycket nervös när jag åkte till star i min semifinal, för jag hade aldrig fått testat bilen på regn med regndäck tidigare. Men det visade sig att gå väldigt bra och jag vann min semifinal med god margin ner till nummer två.

I finalen så tog jag starten och ledde i lite drygt ett halvt varv. Men så gjorde jag ett litet misstag i en inbromsnig som gjorde att jag var tvungen att ta alternativspåret på första varvet. När jag kom ut därifrån så låg jag femma och hamnade i trafik som gjorde att jag tappade en del tid. När jag sen fick fritt spår så visade jag att bilen funkar som den ska och vi tog in mycket tid på ledningen. På sista varvet så fick jag punktering, men klarde ändå ta mig i mål på en fin andraplats.

Måste även få tacka alla som hjälper mig och alla mina fantastiska supportrar som tog turen till Solvalla och hejade på mig. Det är otroligt kul att så många visar intresse! Detta gör att man blir ännu mer sugen på att tävla och prestera när man får så stort stöd ifrån hemtrakten

 

 

2015-08-23

 

1a plats under VM deltävlingen på Lånke!

 

Jag och teamet kom till Lånke med stort självförtroende efter de fina resultaten vi haft mot slutet. Allt gick helt perfekt i de tre första omångarna. 1a, 1a och 2a tid var resultatet. Var i ledningen i fjärde omgången med, men så lossnade hela navet och drivaxeln gick sönder med. Klarade komma i mål och var då också säkrad bästa startspår i semifinalen. Tack vare mina väldigt duktiga mekaniker så var bilen i toppskick igen till semifinalen. Där tog jag starten och klarade hålla 1a platsen ända till mål. Därmed var jag klar för final. I finalen så fick jag en bra start och klarade sedan köra till mig en lucka som konkurenterna aldrig klarade ta ikapp. Tack vare 1a platsen här så har vi nu klättrat upp på en total 3e plats i mästerskapet.

 

 

Seger i Arvika!

 

Lördag kjörde jag min andra SM tävling på Westombanan i Arvika. Efter vinsten i både Strängnäs och Höljes så var förväntningarna höga på både mig och teamet. Det var många som hade tagit turen till Arvika för att heja fram mig, vilket var mycket roligt, och något jag sätter stort pris på. Tack till alla som kom!

 

Dagen startade med två träningspass där jag körde in till 2 tid i båda passen, bakom Kevin Hansen.

Första heatet vann jag framför Reinis Nitiss som var med helt uppe i toppen i VM i Supercar förra året. 

Heat två och tre så fick jag en tredje tid och en fjärde tid, vilket gjorde att jag låg som nr 2 efter kvalomgångarna.

Semifinalen gick precis efter planen, tog starten och höll den ända in i mål. 

I finalen så hade jag bästa starspåret, men efter en dålig start så halkade jag ner på en tredje plats bakom Eriksson och Brink. Vi hade bra fart på bilen och träffade bra med alternativspåret, vilket gjorde att jag klarade ta tid på de framför och slutligen komma först över mållinjen. 

 

1. Thomas Bryntesson

2. Oliver Eriksson

3. Tobias Brink

4. Kevin Hansen

5. Reinis Nitiss

6. William Nilsson

 

   

 

 

Helt otroligt! Seger i Höljes.

 

Under helgen var teamet i höljes och körde VM i RX LITES. Det var en rolig helg som toppades med en seger framför 40 000 åskådare!

Vi körde fyra heat och allt funkade bra förutom i heat två där Thomas fick punktering på första varvet. Detta gjorde att han fick en 15e tid i det heatet. Men med en 4, 15, 2 och 2 tid så var Thomas nummer 4 efter heaten var färdigkörda. Detta gjorde att han skulle starta i det näst bästa startspåret i sin semifinal. Där gjorde Thomas allt rätt och vann sin semi och var därmed klar för final. I finalen så var Thomas snabb i starten och tog ledningen. Han hade den ledningen i två varv innan han gick in i alternativspåret. Thomas fick besked av teamet att gå in i alternativet och det visade sig att vara ett riktigt smart drag. För när Thomas kom ut på banan igen så var han 3a men före alla som varit i alternativet och det var bara att köra säkert och behålla sin plats. När de andra två gick in i alternativet så tog Thomas över ledningen igen och höll det ända in till mål. Detta är det största som har hänt mig i min mototsportskarriär sa Thomas efter segern.

Thomas tackar teamet, sponsorer och alla som hejar på han. Utan er hade det här aldrig gått!

 

Thomas deltog inte i första deltävlingen i VM men ligger ändå på en fjärde plats totalt, endast en poäng bakom 3. platsen. Så hela teamet jobbar för fullt för att få ihop sponsorer så att han ska få köra mer i VM serien.

 

 

 

 

Vinst i Strängnäs!

 

Den 11 juni var vi i Strängnäs och körde SM/RallyX med Supercar Lites bilen. Med lite problem med bromsar som fungerade dåligt så fick vi det inte helt till så som vi önskade i dem inledande kvalomgångarna. Men i semifinalen så funkade bromsar och allt och farten var där. Jag blev 2a i min Semi, vilket gjorde att jag fick tredje startspåret i finalen sen. 

I finalen gick allt efter planen. Jag kom ut som tre i starten, tog jag alternativspåret på första varvet, sen var det bara att jaga på de i front. Med mycket bra fart i finalen så jagade jag i kapp och klarade tillslut att vinna finalen! Mycket kul med en vinst i min andra tävling i RX Lites.

 

 

 

3. plats på Lydden Hill i England!

 

Under helgen har TBRX varit på Lydden Hill och kört VM deltävlingen i RX Lites. På lördag förmiddag så var det träning först där hade vi bra fart och var bara 1,5 tiondel bakom snabbaste tiden.

I första heatet så blev det heatseger men det började regna när vi skulle ut och köra vårt heat så blev en 7 tid i omgången.

I andra heatet så tog Thomas starten och var i ledningen från start till mål, detta gjorde att han fick en bästa tid totalt i den här omgången.

Tredje heatet så skulle TBRX starta i samma heat som de fem första från andra heatet, eftersom Thomas var snabbast i andra heatet så hade han första startspåret nu. Thomas tog starten och ökade ledningen för varje varv och vann heatet på en tid som även nu var snabbast.

Fjärde heatet så klarade Thomas att sätta en ny bästa tid.

Med fyra heatsegrar och tre bästa tider av fyra möjliga så ledde Thomas efter alla kvalomgångar och var därmed klar för bästa startspåret i semifinalen.

I semifinalen så gjorde Thomas även där en bra start och efter tre varv så hade han fått en lucka ner till de andra. Men så fick han en punktering på vänster bak som gjorde att han halkade ner på en andra plats. När Thomas hade fått punktering och tappade till sig andra platsen så blev det sammanstöt mellan han och Kevin Eriksson. Detta gjorde att framvagnen blev sned. Så efter Semin så var det full fart för TBRX i depån för att klara få ihop bilen till finalen igen. Teamet gjorde ett mycket bra jobb och klarade få bilen klar till finalen.

I finalen så var vi lite spända innan starten hur bilen skulle vara efter det som hände i semifinalen. Men det funkade ganska bra i finalen med, tyvärr inte riktigt samma fart som i heaten och i semifinalen, men vi klarade ändå säkra en 3 plats.

Detta har varit en mycket rolig och lärorik helg för oss och vi är nöjda med resultatet. Detta var den första tävlingen för Thomas och teamet och det var kul att visa de andra teamen/konkurrenterna att vi klarade att köra såpass fort redan i första tävlingen vi ställde upp i.

 

 

2015-05-12

 

Første NM-runde i Grenland

 

I helga var Thomas å kjørte 1. NM runden i rallycross supernasjonal kl 3 i Grenland. Etter forrige helgs opptur var teamet spente på hvordan både sjåfør og bil ville hevde seg i den nye klassen.

 

Det ble på lørdag kjørt 2 treningsrunder samt 2 omganger. I første omgang kjørte Thomas inn til en god tredje tid. I andre omgang ble det litt rot i første sving, og Thomas fikk en halvsnurr og ble stående en liten stund før han kom i gang igjen. Han viste allikevel meget god kjøring på det våte føret, kom seg forbi to førere og kjørte innpå teten. Det ble av den grunn ingen god tid i denne omgangen, men han klarte å kjøre seg inn til en 11. tid.

 

På søndag skulle det kjøres to omganger og finaler. Dagen starta skuffende med en 16. tid. Thomas syntes ikke det er det rette skyvet i bilen, og hele teamet skjønner at det er noe feil. Mekanikerne jobber hardt, det blir gjort noen justeringer og bilen blir klargjort for fjerde omgang. Thomas får her en god start, får kjøre alene og kjører inn til en 5. tid.

 

Det ble dermed 3. tid, 5. tid og 11. tid som ble tellende.

Dette holdt til fjerde spor i B-finalen. Han klarer å kjøre seg inn til en andre plass der, og kvalifiserer seg till A-finalen. Her kommer han sist ut, og klarer aldri å kjøre seg opp. Det endte dermed med en 6. plass i første NM runde. Teamet er fornøyde med resultatet med tanke på at bilen ikke fungerte helt optimalt.

I dag har mekanikerne begynt å skru på bilen for å se om de kan finne ut av feilen. Vi satser dermed på at bilen er 100% til neste NM runde som kjøres på lånkebanen i Trøndelag 6.-7. Juni. Dette ser vi frem til!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-05-08

 

Det är mycket bil körning om dagen, något jag gillar skarpt! Förra helgen var det back-NM och igår torsdag så var vi i Strängnäs på test/media dag inför rallyX där jag kommer att delta men inte i premiären och under helgen så är det premiär för rallycross NM i Skien.

Test dagen i Strängnäs bjöd på både fint väder på förmiddagen och reng på eftermiddagen. Det var nyttigt att få köra i både på torrt och vått men inte minst att få jämnföra sig mot det motstånd RallyX erbjuder. 

Så jag ser verkligen fram emot premiären i RX lites som jag skall göra just i Strängnäs 11 juni men just nu är jag ännu mer spänd på helgens premiär i Supernational i Skien.Det var där jag debuterade i rallycross ifjol så banan kan jag men det kan bli lite tuffare körning då det är en jämnare klass än den jag körde tidigare, jag siktar på att göra ett bra resultat men räknar inte med att åka därifrån på söndag i NM ledning.

 

 

2015-05-03

 

NM i bakkelöp

 

I helgen var jag och körde NM i Vikersund. Eftersom vi kom till Vikersund utan att ha testat bilen ordentligt före tävlingen så var vi spända på hur allt skulle fungera. För inför den här säsongengen så har vi byggt om bilen, fått ny motor och gått upp en klass till Supernasjonal kl3.

Det startade med träning på torsdag, men då var det lite små krångel med bilen och svårt att hitta flyten. Tills på fredag så gjorde vi några ändringar på bilen. Då funkade allt mycket bättre och det gick snabbare för varje omgång som gick.

 

På fredagen körde jag in till 5e tid. Med bra förbättring i varje omgång så såg det ljust inför lördagens körning.

Lördag startade vi dagen med en 3e tid och närmade oss täten. I andra omgången förbättrade vi tiden yttligare och allt kändes bra inför sista omgången. I tredje och avgörande omgången så stämde allt och vi körde in till bästa tid. Det resulterade i att jag vann lördagens tävling och blev nummer 3 totalt i NM i bakkelöp.

 

Nu är det bara lite små justeringar på bilen inför nästa helg då vi åker till Grenland för att köra första tävlingen i rallycross NM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-04-26

 

Seger i Karlskoga!

 

I måndags var Thomas i Karlskoga och körde banracing. Det var ett 3 timmars race där man är tre förare på varje bil. Bilen de körde var en Volvo C30.

Teamet bestod av Thomas, Peter Eng och Torbjörn Holmstedt.

De startade dagen med att kvala som 1:a.

Sen under tävlingen så låg teamet tvåa de två första varven. Men sen körde de förbi och tog över ledningen och höll 1:a platsen ända in i mål. 

 

 

2015-04-07

 

Bilen är snart färdig monterad

 

Efter många timmar i garaget för mina mekaniker så börjar bilen snart att bli klar. Nu är allt lackat och nästan allt är monterat. Så det ända som återstår nu är att sätta på reklam och få i motor och växellåda.

 Fler bilder på bilen kommer inom kort under fliken bilder

 

 

2015-04-07

 

Besök hos Petter Solberg

 

För ca en vecka tillbaka så var jag på besök i verkstaden till Petter Solberg. Där blev jag mycket väl mött och han visade mig runt i garaget och på bilarna som var där. Mycket intressant att kolla hur en världsmästare jobbar med allt in i minsta detalj för att vinna! Fick också mycket råd och tips av Petter, som jag kommer att ta med mig.

 

 

2015-03-25

 

Bilsport, Rally & Racing

 

Det nya numret av Bilsport, Rally & Racing har nu kommit ut och vi är med där med hela fyra sidor. Så nu är det bara att köpa tidningen och läsa om vad vi håller på med och vad som sker framåt.

2015-03-22

 

Mycket som hänt här i helgen!

 

Team Norway

Jag är en av nio stycken som har blivit uttagen till Team Norway. Detta är landslaget inom motorport i Norge. Det är en stor ära att bli uttagen och få vara med på detta.

Team Norway är mycket bra och lärorikt för min vidare satsning framåt i karriären.

Nu i helgen så var jag i Oslo på träningslger med just Team Norway. Detta läger startade i torsdags och varade fram till i lördags. På dessa tre dagar så tränade vi väldigt mycket och planerade hur vi skulle lägga upp säsongen.

Team Norway och Junior Team Norway  

Team Norway består av:  Thomas Bryntesson, Andreas Bakkerud, Dennis Olsen, Ayla Ågren, Henrik Furuseth, Marius Nakken, Steve Rökland, Marius Aasen, Kevin Aabol.

 

Lackad och klar!

Medan jag har varit på träningsläger så har Torfinn jobbat på för fullt och lackat klart karossen till min BMW E30. Ett mycket bra jobb som vanligt! Det går inte att tacka Torfinn nog mycket, men jag är enormt tacksam för allt han gör för mig och min satsning inom rallycrossen.

 Mer bilder på bilen kommer så fort som möjligt under fliken bilder.

 

2015-03-18


Nu börjar bilen ta form!

Efter en vinter med mycket skruvande och svetsande för att bygga om bilen till Supernasjonal KL 3 eller supernationella klass 1 som den heter i Sverige, så börjar den nu ta form. Nu är det bara lite slipande kvar så är den klar till lack på lördag.
Måste ge en stor tack till Torfinn, Stefan, Tore, Thomas och Jack-Frode som skruvar och håller på för att bilen ska bli klar till säsong start.

 

                                                      

 

 

2015-03-15

 

Hektisk period

Ibland är det bra med miljöombyte, så nyligen var jag i Karlstad där team TBRX hade fått låna ett konferensrum av Walfridssons på Helmia - tack för det!

Vi tar ett kliv på karriärstegen i år och tittar över både bil och team. Tanken är att bli bättre på pressreleaser, information till partners och event. Samtidigt behöver vi göra klart vilka som ska ingå i teamet, allt från mekaniker till mormors goda smörgåsar.

Mötet födde många tankar och idéer. En del ska vi försöka lansera snart eller under kommande säsong. Så följ oss här eller på Facebook: TBRX Thomas Bryntesson

 

 

2014-01-09

 

Idag har vi varit på den årliga bilsportgalan som Norges Bilsportförbund anordnar. Jag fick min medalj för att jag vunnit Norgescupen. Vinnare i bilsporttalenten korades också under kvällen. När de ropade upp vinnaren och man fick höra sitt eget namn blev man mycket glad, glad räcker inte. En helt underbar känsla i hela kroppen!! Detta är något av dom största priser man kan vinna och priset var på 300,000kr vilket kan hjälpa till att öppna nya vägar till nästa säsong! Vill tacka alla runt mig som är med och hjälper till, famlijen, vänner klubbkompisar och inte minst Norges Bilsportförbund som har tro på mig!! Det går inte tacka er nog för det ni gör utan er så hade jag aldrig vunnit. Tack skall ni ha!!

 

2015-01-09

Ikväll är det prisutdelning för NM säsongen som varit och bilsporttalenten så ikväll får vi svar på hur det gick så det är med nervösa steg man går in i lokalen idag. För er som inte är på plats så kan ni följa hela kvällen på nätet där som sänder live.

http://bilsport.no/premieutdelingen-live-pa-nett-tv/

 

Det var också tidigare idag en go-cart tävling med dom flesta medaljörer och andra stora motorsport profiler i Norge. "Race of Champions" kallar dom det. Det var riktigt roligt att få äran att vara med där, men ännu roligare blev det med två heat segrar och vinst i finalen före Tommy Rustad och Dennis Olsen!!  Bilder från tävlingen och prisutdelningen kommer under dagen imorgon när vi kommit hem igen!

 

 

2014-10-04

Guld hatten får sitta på ikväll med!!! För idag blev jag klubbmästare i NMK Trögstad, det är ju ändå inte så lätt då Trögstad har flest förare i NM startfältet. Vi passade på att prova nya dämpare på bilen inför nästa säsong och dom funkade perfekt med en gång. Den här säsongen har ju bara varit underbar, man kunde ju aldrig ens ha önskat sig en så bra säsong! Det funkade bra redan från första tävlingen sen tänkte vi att vi får prova en till tävling för det var ju inte tänkt att köra hela Norges Cupen och på den funkade det lika bra. Då blev det väll klart att man var tvungen att köra resten av tävlingarna för att se hur långt det räckte. Guld hade man ju bara drömt om men inte första säsongen i rallycross. Sen var det ju roligt att få bli uttagen till Bilsporttalent 2014 och få visa vad jag kunde där. Vi har även hunnit med ett test med Rallycross Light bil som också gick överförväntan, de andra som var testade samtidigt var några mer erfarna chafförer jämfört med mig som aldrig ens har kört fyrhjulsdrift. Efter den test dagen så visade det sig att jag var snabbast runt Strängnäs banan av oss så det var ju med en självförtroende boost! Vad som händer nästa säsong har vi inte kommit fram till ännu men att det blir mer rallycross behöver vi inte fundera på, frågan är ju bara vilken klass och vilken bil. Hur man skall kunna toppa denna säsong vet jag inte men man kan ju prova att tangera den.

 

2014-09-23

Har under förra veckan varit en utav fem deltagare i Bilsporttalent 2014. Det var en roligt att få bli uttagen till det och få testa på lite andra grenar inom motorsport. Vi fick också göra ett fysiktest och en presentation av oss själva för en jury. Några resultat från de två tävlingsdagarna fick vi inte utan det får vi i januari när det är prisutdelning för säsongen som varit. Jag är mycket nöjd med min prestation under dessa dagar så det är med lite spänning man får gå och vänta på resultatet då det var ju inga dåliga konkurrenter man möte. Nu är det är endast två tävlingar kvar av motorsport säsongen, till helgen blir det Gokart sen nästa helg är det klubbmästerskap i Mysen!

 

2014-09-14

JAAAAA!! Det blev ett guld till slut! Det har varit en helg med lite stolpe ut på flera sätt. Först var det att jag inte fått starterna till att sitta perfekt och då hamnat i trafik. Fick ändå till två 7:e tider men i sista heatet på lördag blev det lite mer kämpigt med närkontakt med några av de andra med tävlande och där av en mycket dålig tid. Lyckades på söndag att få en bra start och kunde köra mot klockan då jag aldrig var hotad i det heatet, det räckte till en 4:e tid. Efter alla omgångar var klara så låg jag på en 7:e plats totalt som gav mig 3:e startspår i B-final. Jag visste innan finalen gick att jag behövde bli 4:a eller bättre för att guldet skulle vara säckrat. Det blev en final som jag inte tog några stora chanser utan såg till att ta mig i mål på så bra plats jag klarade. Hade lite växellåds bekymmer under finalen då växel ville hoppa ur när jag körde på gruset. Jag fixade 4:e platsen så lite stolpe in också denna helg var det ändå, väldigt skönt med ett GULD redan första året. Många har sagt till mig innan denna tävlingen att jag har gjort en bra säsong även om jag skulle bli 3:a i cupen men tävlingsmänniska som man är så vill man ju få med sig guldet hem. Jag kan inte säga att någon satt någon press eller förväntningar på mig utan det har jag ordnat själv. Det var orhört skönt att det gick vägen och jag vill passa på att tacka alla som hjälpt mig under säsongen inte minst min familj, utan er hade detta guldet aldrig blivit av!!! Stort tack till alla som kom och hejade på under helgen, jätte roligt med så mycket folk som visar sitt stöd!! 

 

          

 

2014-09-10

Tog mig tiden att träna lite idag men i en gokart, bara för att få lite fart i kroppen till helgens final tävling. Så nu är känns det som att både jag och bilen är så bra förbered som det bara går!! Bilen står redo till att lastas imorgon och åka upp till Gardemoen!!

 

                                                  

 

2014-09-08

Nu är bilen färdig till det yttre med färg och reklam. Imorgon så skall bilen upp till Eng´s Auto för att ses över på rullande landsväg så allt skall vart iordning tills helgen! Spännande tider nu och jag hoppas att många som jag känner tar sig en tur till Gardemoen under helgen för att få med sig den sista tävlingen för säsongen i Norges Cupen.

 

    

 

2014-09-04

Det blev lite färg på bilen idag! Blir lite orange i morgon så är det bara att se över bilen så den är i toppform. Själv så tränar jag förfullt om dagarna inte bara för finalen utan också för Bilsporttalent som avgörs veckan efter tävlingen på Gardemoen!

 

                   

 

2014-09-03

Mina mekaniker hemma i verkstaden håller på förfullt för att få bilen iordning till den stora finalen på Gardemoen Motorpark! Håller för tillfället på att får på lite ny plast så den blir lika snygg som ny igen. Troligen så blir det lackering imorgon sen är det bara lite små detaljer kvar så är BMW:n redo för race igen!!

                                             

 

2014-08-31

Under helgen som varit så kördes 4:e deltävlingen i Norgescupen på Vinjarmoen. Det började bra på lördagen med 2 st bästa tider i dom 2 första omgångarna. Till den tredje och sista omgången för dagen hade vi märkt att oljetrycket började att gå ner lite. Lite reserverat startade jag 3:e omgången och tankarna gick i att ta sig till mål med så lite skador som möjligt på motoren. Det räckte till en 6:e tid totalt. Nu återstod ett heat och finalen, hur skall vi göra. Hoppa över sista omgången och tappa viktiga poäng i totalen eller riskera motoren. Med samspråk med motorbyggaren så lastade vi bilen och körde ner den till honom och felet blev åtgärdat. En o-ring till oljepumpen hade börjat att läcka och där av det tappade trycket men stort tack till Eng´s Auto som ställde upp och hjälpte oss även mitt i natten.Även mina mekaniker skall ha stort tack som ställde upp och fraktade bilen upp och ner för att skruva.  Så kunde man köra sista omgången utan att behöva bekymmra sig för något annat än körningen. Det räckte åter igen till en första plats och "pole position" i A-final. Det hela slutade helt otroligt bra med ännu en seger och några till poäng i försprång på konkuränterna om Norges Cupen. Nu är det endast finalen kvar som är den 13-14 sep på Gardemoen Motorpark, nu är det bara hem och göra service på bilen för att se till att den är i topp form till det!!

 

2014-08-25

 

Vi håller på att bygga upp hemsidan och kommer att uppdatera den efter varje tävling med resultat och kommentarer.

Det som har hänt än så länge i år är att jag kör Norges Cupen och resultaten därifrån är 2:a, 3:a och en vinst. Leder där med Cupen med två deltävlingar kvar. Har även kört tre deltvälingar i götalandscupen, en vinst och en fin tredje plats efter problem med länkarmens infästningen.